Calendari d'Events

XII Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat

iconfinder calendar 115762Dissabte, 28. Octubre 2023, 09:00
iconfinder calendar 115762

El tema principal de la trobada d’enguany és "La patrimonialització dels nuclis antics: una oportunitat?".

Els nuclis antics de les poblacions acostumen a ser-ne l'assignatura pendent. Sovint pateixen processos d'abandonament, ja que la població tendeix a instal·lar-se als barris dels voltants i el buit que s'hi genera va sovint acompanyat d'un cert grau de degradació, amb una nova ocupació en condicions que no serien les més adequades.

La patrimonialització d'aquests nuclis antics contribueix al seu abandonament? Pot esdevenir una oportunitat per a la revitalització d'aquests espais? És compatible amb unes bones condicions d’habitabilitat que el revitalitzin? Aquestes són algunes de les qüestions que ens proposem abordar en relació amb els territoris centrals de la trobada i, per comparativa, amb altres poblacions per tal d'analitzar diferents models i extreure'n algunes conclusions.

Aquesta trobada té com a objectiu donar visibilitat a recerques s'hagin generat als darrers anys sobre aquesta temàtica i propiciar-hi el debat.

Per assistir a la trobada cal fer la inscripció prèvia fins al dijous 26 d'octubre per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 401 757.

La trobada està organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV). A més, compta amb el suport de l'Ajuntament de Valls, la Fundació Irla i la Diputació de Tarragona.

> Més informació

 

Sala d'actes de l'IEV
Carrer Jaume Huguet, 1
Valls