Per a consumir local tenim a l’abast molts ingredients i aliments que es produeixen i/o s’elaboren en aquestes terres. Són els artesans alimentaris els que els produeixen, transformen i en fan aliments elaborats. Gràcies a ells, podem consumir-los reduint l’impacte en el transport i promovent una economia propera i sostenible.
En aquest cicle visitarem fiques de l’Alt Camp i el Baix Camp, i també una cooperativa de consum. Coneixerem les persones que hi ha al darrere d’aquests projectes, petits grans herois de l'alimentació sostenible pels quals val la pena apostar i amb qui podem fer un canvi cap a una alimentació més sana i que no destrueix el planeta.
Dies i hores:
> Divendres 26 de gener de 18 a 19 h (aprox.) - Visita i xerrada al Grup de Consum “La Bajoca” (Valls)
El Grup de Consum està format per socis i sòcies que han decidit unir-se per tal de formar un grup de consum que es basi en la relació directa entre productor i consumidor.
L’objectiu és aconseguir productes de proximitat respectuosos amb el medi natural i social a preus assequibles i, al mateix temps, justos per als productors. Treballem bàsicament en tres eixos: proximitat, ecològia i econòmia social. Per això, procurem que els productes que comprem siguin de producció local, prioritzant la producció ecològica i de confiança.
Punt de trobada: La Bajoca (C/ de la Carnisseria, 23).
> Dissabte 2 de març d’11 a 13 h (aprox.) - Visita a la finca de la Francisca Espinosa del projecte “Aromàtica del Gaià” (Montferri)
De la mà de Francisca i la seva llarga experiència en el coneixement de les plantes aromàtiques i medicinals descobrirem com identificar, cultivar, conservar i aprendrem les seves propietats i utilització per cuidar la nostra salut i el nostre entorn.
Punt de trobada: aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular cap a Montferri.
> Dissabte 16 de març de 10.30 a 13.30 h (aprox.) - Visita a les instal·lacions de “Terraivent” (Vilaplana)
Terraivent és un projecte de producció de fruita de temporada i ecològica als peus de la Mussara. Finca molt diversificada amb més de 42 varietats diferents de poma, pera, pruna, préssec, nectarina i raïm de taula.
Si el temps acompanya, farem un passeig entre arbres en flor. El Jose i l’Agnès també elaboren melmelades, sucs i oli d’oliva.
Punt de trobada: aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular cap a Vilaplana.
Observacions: Portar calçat còmode i aigua a les visites de Montferri i Vilaplana.
Organitzadors: Valls en transició, Increïble comestible-Valls, AdELA
Preu: Gratuït.
Cal inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.