Tot a punt per una nova edició de la caminada popular, una de les activitats impulsades pel Patronat Municipal d'Esports tradicionalment més multitudinària, i que enguany celebra la tretzena edició. L'activitat, patrocinada per AGBAR i que compta amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp, l’Ajuntament de Nulles, la Federació d'Associacions de Veïns de Valls i de les entitats senderistes vallenques, K+ i Secció de muntanya AAEET, tindrà lloc diumenge 27 de març i portarà els i les participants fins a Nulles.
La tretzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 100 metres, preveu un itinerari pràcticament pla, de 14 quilòmetres i 800 metres que arribarà fins a Nulles i es calcula que es pugui completar aproximadament en unes 4 hores i mitja. La sortida de la caminada s'efectuarà a les nou del matí des de la plaça de Sant Francesc. Hi haurà una zona d'avituallament a Nulles i l'arribada tindrà lloc al mateix punt de sortida.
Concretament, el recorregut de la caminada començarà a la plaça de Sant Francesc i s’enfilarà cap a la carretera de Barcelona, rotonda del barri dels Castells, carretera de Nulles, camí de Vilabella, Urbanització Els Calders, creuar el torrent de la Fonollosa, arribada a la Capella de la Mare de Déu de la Llet, seguir pel Pont de l’Hospitalet, el Bosc d’en Lluc, el nucli de Casafort i arribada a Nulles. Pel que fa a la tornada, el recorregut passarà pel tram de la Ruta de les Alzines, Bellavista, Capella Mare Deu de la Llet, torrent de la Fonollosa, Urbanització Calders, rotonda del barri dels Castells i arribada a Valls, a l’aparcament de Sant Francesc.
Aquest any la caminada serà solidària amb l’Associació AFASIT, es proposa una col·laboració voluntària de 5€ per persona i 10€ per família. L’Associació AFASIT neix per oferir un acompanyament a les famílies amb menors que han patit abusos. Segons l’OMS, 1 de cada 5 infants pateix, ha patit o pot patir abusos sexuals infantils, el 74% d’aquests són intrafamiliars o de l’entorn més proper, cosa que complica el seu desvetllament. A Tarragona, actualment, hi ha més de 400 denúncies. Cal tenir en compte que només es denuncia un 15% dels casos. L’associació impulsa diferents accions com campanyes de sensibilització, tallers i xerrades als centres educatius, formació a professionals i oferir un espai jurídic especialitzat per al procés penal.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar, fins al 23 de març, a través del web www.pmevalls.cat o presentant la butlleta d'inscripció al CEM El Fornàs (passeig President Tarradellas, 2-6) o a les oficines del Patronat Municipal d'Esports (carrer Prat de la Riba, 15-17).