La regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament, per mitjà del servei de mediació i dinamització comunitària, portarà a Valls el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Del 6 al 8 d’octubre, s’han programat quatre projeccions gratuïtes en tres espais del Centre Històric: les places de la Zeta, de Sant Francesc i de les Garrofes. Amb el lema ‘Àfrica a la pantalla’, el FICAC és un certamen que vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social i apropant a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis.
El cinema de ficció i documental, com a producte cultural, és una eina ideal per a la difusió de valors i de coneixement en les societats contemporànies. Des de l'any 2017, un grup d'entitats africanistes (Wiriko, Africaye, Cehda i el Centre d'Estudis Africans i Interculturals de Barcelona) varen forjar el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) que s'ha anat celebrant entre 2018 i 2021. Després de diverses edicions a Barcelona, s'ha plantejat esdevenir un festival de país amb projeccions a diversos municipis catalans, amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i Valls s’hi ha sumat en l’inici d’aquesta nova etapa itinerant.
A Valls, la primera projecció es farà el dijous 6 d’octubre a les 20:00h a la plaça de la Zeta. Es tracta del film del 2019 ‘We exist’, del director Lucien Segura, que relata la vida als camps de refugiats de la Mediterrània. El divendres 7 d’octubre a les 20:00h a la plaça de Sant Francesc, es podrà veure la pel·lícula també del 2019 ‘Manoliño Nguema’, sobre la vida a Guinea Equatorial, del director Antonio Grunfeld. Finalment, l’endemà dissabte 8 d’octubre a les 20:00h a la plaça de les Garrofes, s’hi projectaran dues pel·lícules més: ‘Astel’ (2021), del senegalès Ramata-Toulaye Sy, i ‘La petite vendeuse du soleil’ (1998), del també senegalès Djibril Diop Mambèty.