Valls obrirà simbòlicament aquest dissabte 28 de novembre la temporada de calçotades amb l’arrencada del primer calçot. Serà en el marc de la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé que, en la seva setena edició, s’ha hagut d’adaptar a la situació actual per la pandèmia per la Covid-19. Així, el tradicional showcooking a base de plats de calçots haurà de ser aquest any sense públic i es retransmetrà en aquesta ocasió a través del canal de youtube de l’Ajuntament, però tindrà l’al·licient de comptar amb el conegut cuiner Nando Jubany, acompanyat pels xefs vallencs Joan Castells i Tina Petrus.
La Jornada Gastronòmica del Calçot l’organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR i l’Institut d’Estudis Vallencs. Nandu Jubany serà l’encarregat d’arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada des d’un dels camps dels agricultors de la IGP Calçot de Valls. Això serà a les 10 i, ja a les 11.50h i retransmès en directe per youtube, serà proclamat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.
El showcooking també serà retransmès per youtube i, entre altres plats, Nandu Jubany elaborarà unes croquetes de calçot. Com a novetat d’enguany, la seva recepta es posarà a disposició de tots els restauradors de la ciutat perquè la puguin incorporar a la seva carta. Des de la regidoria de Comerç i Turisme s’estan preparant unes capses de cartró personalitzades amb el logo de la marca turística Visita Valls perquè els restaurants puguin servir les croquetes amb segell Jubany.
El reconegut cuiner tindrà com a companys de cuina del showcooking a Tina Petrus, del restaurant El Tast, i Joan Castells, del Portal 22. La xef d’El Tast prepararà un remenat de calçots IGP amb ceps i llonganissa de Valls i un tàrtar de dos salmons amb xips de calçots, a més d’uns bombons de moniato, pastanaga i coco per acompanyar els dos plats. Per la seva part, el cuiner del Portal 22 elaborarà per aquest showcooking especial canelons de pollastre de pagès amb calçots, salmó marinat amb calçots i coca de poc amb calçots i xirivia.