Per a consumir local tenim a l’abast molts ingredients i aliments que es produeixen i/o s’elaboren en aquestes terres. Són els artesans alimentaris els que els produeixen, transformen i en fan aliments elaborats. Gràcies a ells, podem consumir-los reduint l’impacte en el transport i promovent una economia propera i sostenible.
En aquest cicle visitarem finques i petits obradors de l’Alt Camp on podrem recol·lectar plantes aromàtiques, medicinals i adventícies o veure on s’elabora mel i cervesa. Tots productes locals, ecològics i de qualitat. També coneixerem les persones que hi ha al darrere d’aquests projectes, petits grans herois i heroïnes de l’alimentació sostenible per les quals val la pena apostar i amb qui podem fer un canvi cap a una alimentació més sana i que no destrueix el planeta.
Dies i hores:
> Dissabte 13 d’abril d’11:30 a 13:30h (aprox.): Visita i tast a les instal·lacions de la cerveseria “Les Clandestines” (Montferri).
“Les Clandestines de Montferri” són cerveses artesanes i naturals. Un dels principals objectius en el procés d’elaboració de la nostra cervesa és buscar i trobar una relació constant amb el lloc on vivim, a través de la utilització de matèries primeres procedents de l’entorn com l’aigua, la farigola, la mel o el llúpol.
Observacions: Activitat oberta a tothom. El tast només és per a majors de 18 anys.
> Dissabte 11 de maig d’11 a 13 h (aprox.): Visita a la finca de la Francisca Espinosa del projecte “Aromàtica del Gaià” (Montferri).
De la mà de Francisca i la seva llarga experiència en el coneixement de les plantes aromàtiques i medicinals descobrirem com identificar, cultivar, conservar i aprendrem les seves propietats i utilització per cuidar la nostra salut i el nostre entorn.
Observacions: portar calçat còmode i aigua.
> Dissabte 8 de juny de 10 a 13 h (aprox.): Visita a l´obrador i a les arnes d’abelles amb tast de les mels de “Entre Flors” (Montferri).
A “Entre Flors” practiquem una apicultura respectuosa, local, artesana i de qualitat. Treballem amb unes 300 arnes d’alces i transhumants, amb abella autòctona. La nostra formació en el camp de l’educació i la medicina, ens motiva a voler compartir els beneficis que les abelles suposen tant per l’entorn com per la salut personal; i així ho intentem reflectir en els nostres productes i accions.
Observacions:
Activitat per a majors de 6 anys.
Per la visita caldrà portar botes i mitjons llargs.
Activitat no recomanada per a al·lèrgics a les abelles.
Punt de trobada:
Aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular.
Organitzadors:
Valls en transició, Increïble comestible-Valls, AdELA.
Preu:
Gratuït.
Cal inscripció prèvia.