Calendari d'Events

Firagost, 68a Fira Exposició del Camp Català

iconfinder calendar 115762Dimarts, 6. Agost 2024, 08:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

>> TOT EL PROGRAMA A LA WEB DE FIRAGOST

 

De 9 a 12:30 h.Biblioteca Popular. Passeig dels Caputxins

Firagost-Agroinnova. Jornada sobre Reptes i situació actual cultiu vinya. La presentació del cicle de jornades anirà a càrrec del Sr. Josep Maria Rovira, president de la Cambra de Comerç de Valls i del Sr. David Sendra, coordinador comarcal de l’Alt Camp.

Organitza: Unió de Pagesos de Catalunya.

10 h. Nucli de la Ciutat

Obertura de les exposicions de la Firagost. Romandran obertes fins al dimecres dia 7 d’agost a les 9 del vespre:

- Fruites del camp, productes agrícoles, vins i caves, plantes, flors i herboristeria, zona carrer de la Cort.

 - Automoció, vehicles, mobilitat, maquinària agrícola, tecnologia agrària, bioeconomia i expositors diversos zona passeig de l’Estació i primer tram del carrer Vallvera.

 - Productes d’alimentació artesanal i expositors diversos, zona carrer del Teatre, Jaume Huguet i adjacents zona del Pati.

- Mercat Nous Artesans, Food Trucks i zona degustació, zona plaça del Quarter. Estarà amenitzat amb actuacions musicals:

Dimarts 6 12:00 h Byron Qymbita (saxo live) / 19:00 h Anna Martínez i Ale Rod (duo Electro-Soul)

Dimecres 7 12:00 h Ale Rod (Live Set) /19:00 h DJ Van’Love

- Estands institucionals, associacions i expositors diversos, zona carrer Germans Sant Gabriel.

- Mostra-Exposició del Camp Català, a la plaça del Blat.

- I Mercat de vins i caves de l’Alt Camp, al Pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV),dimarts i dimecres, de 17 a 22 h.

--Mercat d’Art, a la Plaça de les Garrofes, el dimarts 6 d’agost de 18 a 20 h acompanyats dels punxadiscos Sanmi i Hueso, a partir de les vuit del vespre.

Organitza: La Draperia, amb el suport de la Comunitat de Valls.

- 15a Mostra de Cerveses Artesanes a Valls i 7a Mostra de Food Trucks, a la plaça El Pati, dimarts 6 i dimecres 7 d’agost a partir de les 6 de la tarda per gaudir amb cervesa dels millors productors del Camp de Tarragona i sopar amb varietat de Food Trucks. Estarà amenitzat amb actuacions musicals a càrrec de DJ’s, fins a les 12 de la nit.

Organitza: Cerveses els Maginets i Street Rols.

D’ 11 a 13 h. Museu Casteller. Plaça Pere Català Roca

Taller infantil. Proposta artística, el taller de manualitats: Fes el Teu Mocador Casteller. Per a infants de 3 a 8 anys. Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Tel. 977 660 030. 

Organitza: Museu Casteller de Catalunya.

De 12:30 a 13:30 h, Cambra de Comerç, Carrer Jacint Verdaguer, 1 1r pis

Firagost-Agroinnova. Jornada sobre RegAssist coneixement, proximitat i digitalització dels recursos hídrics a l’agricultura del Camp de Tarragona, a càrrec del Dr. Jordi Oliver d’IRTA. Acte totalment gratuït, prèvia inscripció a l’enllaç : https://forms.gle/zw7QadEbBTJdgTPH8  

Organitza: IRTA

De 17 a 18 h. Cambra de Comerç. Carrer Jacint Verdaguer, 1 1r pis

Firagost-Agroinnova. Jornada sobre Les Parles de la DOP Siurana-Alt Camp, l’oli és cultura, i les paraules que utilitzem per parlar són un clar reflex de la forma que tenim d’entendre el món. A càrrec del filòleg Roger Roig, i la presentació de l’acte el Sr. Antoni Galceran, president de la DOP Siurana. Acte totalment gratuït, prèvia inscripció a l’enllaç: https://forms.gle/8sgEiHypBTVr61tm7

Organitza: DOP Siurana.

De 17:30 a 18:30 h. Museu Casteller. Plaça Pere Català Roca

Visita teatralitzada. Descobreix El Món Casteller d’En Joanet, un divertit casteller i pagès dels d’abans. Places limitades i reserva prèvia a través de https://museucasteller.cat/ o a la taquilla del Museu. Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Tel. 977 660 030.

Organitza: Museu Casteller de Catalunya.

De 18 a 20:30 h. Plaça de les Garrofes

18:00 h Cursa de sacs i berenar amb crema de garrofa i altres elaborats de garrofa ecològica de l’Alt Camp.

19:00 h Tast de tomàquets ecològics amb varietats autòctones i productors locals.

Organitza: Grup de Consum La Bajoca.

De 18 a 20 h. Plaça del Blat

Taller de ceràmica Crisfang per a infants i modelatge amb fang, un taller interactiu on la mainada participa prenent contacte amb el fang, a fi que coneguin l’ofici de ceramista i passin una agradable estona. Taller gratuït.

Organitza: Crisfang de Masllorenç.

De 18 a 20 h. Auditori Mas Miquel

Mas Miquel s’omplirà de color i música amb la tradicional festa del Holly Color Festival de la mà de 100seson productions. El DJ vallenc Pep Sánchez serà l’encarregat de posar el ritme, fent ballar els més petits amb els millors èxits musicals. Entrada Gratuïta. Més informació a : @100seson_productions.

Organitza: 100Seson Productions.

18:30 h. Carrers de Valls

Cercavila Tradicional de Firagost: Carruatges, carros i cavalls, acompanyats de la Banda de Tambors de Lepant de Valls.

Itinerari: plaça i passeig de l’Estació, carrer del Tren, Avenir, Anselm Clavé, Font de la Manxa, Jaume Huguet, Muralla del Castell, plaça Sant Francesc, Sant Antoni, Major, plaça del Blat, Simó, Carnisseria, Portal Nou, Muralla de Sant Antoni, Jacint Verdaguer, Font de la Manxa, carretera del Pla, camí dels Molls de l’Estació.

Reservat el dret d’admissió. Els participants no inscrits dins el termini i en la forma escaient no podran participar.

Inscripcions obligatòries a: Formulari inscripció Tres Tombs (ctrestombs.com)

Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

De 18:30 a 20 h. El Pati

Tast cerveses artesanes. Presentació dels diferents projectes, a càrrec dels senyors; Sergi Anguela i Albert Baiges. Preu: 12€, es poden comprar a la parada de les cerveses Les Clandestines. Places limitades a 15 persones (inscripcions per ordre de pagament).

Organitza: Cerveses Les Clandestines

19 h. Ajuntament

Al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Valls, acte inaugural de la FIRAGOST 2024 amb la presència de rellevants autoritats i representacions. Tot seguit, visita de la Firagost 2024 per part de les autoritats.

De 20 a 21 h. El Pati

Tast de Vi amb Porró, amb la participació dels vinaters participants del primer Mercat de Vins i Caves de l’Alt Camp: tots tindran un porró perquè el públic pugui tastar un vi representatiu del celler. Tast presentat, dirigit i patrocinat per El Vi a Punt. Al pas de les autoritats: nomenament i lliurament dels tres porrons commemoratius Firagost 2024 a Ambaixador@ del Porró 2024Porronair@ d’Honor 2024 Restaurant Porronaire d’Honor 2024.

Organitza: Cambra de Comerç de Valls, El Vi a Punt, revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister.

Col·labora: Mercat de Vins i Caves de l’Alt Camp i Museu del Vidre de Vimbodí.

21:30 h. Camí dels Molls de l’Estació (esplanada darrere l’Estació de Tren)

43è Concurs d’Arrossegament amb Trineu. Constarà de tres categories: la de fins a 400 kg, la de 400 a 500 kg i la de més de 500 kg. Hi participaran uns 15 cavalls vinguts d’arreu de Catalunya i Castelló.

Pàrquing gratuït per als assistents a les activitats.

 A partir de les 8 del vespre i fins acabar el concurs d’arrossegament, hi haurà Servei de bar i Food Trucks, a càrrec de Ralli Bar Food Truck.

Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

23 h. Passeig i plaça de l’Estació

37a Cursa-Concurs de Portadors de Saques d’Avellanes, que consisteix a portar una saca de 58 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1.500 metres, amb la sortida i l’arribada dels participants a la plaça de l’Estació; i 32a Cursa Femenina de Portadores de Mitges Saques d’Avellanes, amb saques de 28,800 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1.000 metres. Premi puntuable per al Gran Premi Unió de la 26a COMBINADA de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes.

Col·labora: Unió Nuts.

De 23 a 2 h. Auditori Mas Miquel

Díselo Firagost - Night Party. Mas Miquel acollirà un esdeveniment per als adolescents. Dago Kareli posarà ritme urbà amb els èxits del moment, en una festa que comptarà amb la col·laboració de la marca DÍSELO. Entrada Gratuïta! Més informació a @diselo_fest. Organitza: 100Seson Productions.