> La mostra, on es podrà veure un recull fotogràfic i documental sobre la història del grafiti a les nostres comarques i una selecció de peces d’estudi realitzades per artistes provinents d’aquest moviment, s'inaugurarà el 9 de juliol al Museu de Valls
> Amb dues parts diferenciades, la mostra explica en què consisteix el grafiti, com s’ha desenvolupat a les comarques de Tarragona i com ha influït en l’obra d’estudi d’artistes contemporanis
Divendres 9 de juliol, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició Del carrer a l’estudi, que es podrà visitar al Museu de Valls fins el 26 de setembre. Del carrer a l’estudi mostra dues visions entorn el grafiti i l’art urbà, per una banda, la seva història i pràctica en el context de Valls i el Camp de Tarragona i, per l’altra, l’apertura de mires dels seus practicants cap a altres llenguatges artístics que van més enllà del context urbà. La mostra, comissariada per Quim Torres, vol donar a conèixer un moviment que ha estat important per a la creació artística i cultural del territori i posar en relleu les seves característiques, que han estat estigmatitzades durant anys per part del grafit vandàlic i la incomprensió social.
Dividida en dues plantes, a la primera hi trobem un recull fotogràfic extens, on s’hi poden veure grafitis i obres urbanes realitzades arreu de l’espai públic del Camp de Tarragona des dels anys vuitanta fins a dia d’avui. Entre les moltes peces que s’hi poden trobar, destaquen les de creadors i creadores tant importants per a Valls i les comarques de Tarragona com Zek, Dande, Zomb, Zenta, Donk, Tseb, Esbelto, Good, Dekon, Mëgan, Epok, Lilkis, Syom, Honeykill, Gaser o Foham Fonezs. En aquesta secció també s’exposa la filosofia que segueixen aquestes tendències, els seus processos, formes, signes i diferències, a través d’altres documents o d’obres i esbossos realitzats sobre tela o paper, així com també un projecte de fotografia artística de David Montserrat anomenat Modus Vivendi, a través del qual es mostra fins quin punt l’art i la vida són aspectes inseparables per al creador urbà.
A la segona planta s’hi troben obres d’estudi realitzades per alguns artistes del territori que provenen del grafiti i l’art urbà com els vallencs Adrià Batet, Albert Gironès, Oriol M. Martí, Nil Juan, Pol Olivé i Thais Altès; i de la resta del Camp de Tarragona Leim, Mëgan, Lluc Queralt, Honeykill, Foham Fonezs, Miquel Falgàs, Oriol S. Enguany, Cristina Lavilla, Arnau Casanoves, Dabuten Tronko, i Gerard Sierra. El grafiti esdevingué, per a aquestes persones, una via d’entrada al món de la creativitat, que els ha permès desenvolupar la seva obra cap a altres llenguatges expressius més vinculats a l’Art contemporani o, per exemple, al disseny, però sense deixar de banda els seus orígens urbans, que es reflecteixen en aquests formats a nivell formal, conceptual o en el mateix procés de treball.