> Es representarà en diferents espais del Centre Històric els dies 20 i 21 de novembre
A partir de del dimecres 3 de novembre a les 18 h ja es podran adquirir les entrades per accedir a les representacions de "Valls Història Viva", un nou muntatge de participació ciutadana per descobrir diferents capítols de la història de la ciutat i el seu patrimoni a través de diferents escenes teatralitzades. Es podran aconseguir a través del web valls.cat, El preu de l'entrada serà de 3 euros i concretarà el dia i l'hora per accedir a la ruta. Els menors de 5 anys (de 0 a 4 anys) tindran accés gratuït tot i que també hauran de treure l'entrada.
El Centre Cívic impulsa Valls Història Viva, que s'estrenarà com a nou projecte els dies 20 i 21 de novembre. Les representacions es desenvoluparan al llarg del dia. El muntatge consisteix en la representació de diferents capítols històrics que han esdevingut a la ciutat. El format està plantejat com una ruta guiada, on els visitants aniran acompanyats d'un guia que els introduirà en els contextos històrics de cadascuna de les escenes. L'objectiu és immergir al visitant en els episodis que es representaran a través de les notes històriques que s'explicaran, l'entorn patrimonial com a escenari i les recreacions teatrals que donaran vida als fets en qüestió. A més de la divulgació històrica, un dels punts claus del projecte és recuperar la participació i implicació ciutadana, ja que les persones que faran les representacions són veïns i veïnes que s'hi han volgut sumar de forma voluntària. Els treballs de recerca documental han anat a càrrec de l'historiador local Àngel Gasol, mentre que la direcció artística compta amb l'actriu vallenca Bàrbara Flores, els quals ja tenen experiència en projectes d'aquesta magnitud com el Pessebre Vivent de Valls. El disseny gràfic de Valls Història Viva ha anat a càrrec de l'estudi de disseny Únicum encapçalat per Eva Jolis.
Cada edició girarà al voltant d'un eix temàtic diferent. En la primera, el projecte s'estrenarà amb les revoltes populars que han esdevingut a la ciutat, des de l'edat mitjana fins al segle XX. Enguany es representaran cinc escenes en cinc espais patrimonials diferents com el claustre de l'antic convent del Carme, el Call Jueu, la Capella del Roser, la Sala de Plens de l'Ajuntament i el Monestir de la Presentació del Portal Nou.
Els tècnics del Centre Cívic ja fa més d'un any que treballen en la iniciativa, ja que estava previst que la primera edició se celebrés el passat 2020, però la pandèmia i les conseqüents restriccions van impossibilitar el seu desenvolupament. Paral·lelament a aquesta primera edició, des de l'organització ja estan treballant en la segona, que es realitzaria el 2022, i que ja es troba en fase avançada.
Un projecte de ciutat amb projecció de futur
Valls Història Viva és un projecte que va més enllà de les representacions d'un cap de setmana. Un dels objectius és aprofitar l'esforç i el treball que hi ha al darrere per deixar un llegat que serveixi per a altres ocasions com, per exemple, generar material didàctic sobre la història de la ciutat pel públic en general i pels centres educatius. Per aquest motiu, les diferents escenes teatralizades seran filmades, per tal que amb un sistema de codis QR, tothom pugui reproduir al seu dispositiu mòbil l'escena històrica. La filmació anirà a càrrec de la cooperativa audiovisual local Saurines.
VALLS · 29 D'OCTUBRE DE 2021