El Centre Cívic obre inscripcions de l’Estiu Actiu amb més de trenta propostes d’activitats pel juliol

El Centre Cívic obre inscripcions de l’Estiu Actiu amb més de trenta propostes d’activitats pel juliol

Enguany el cicle compleix la seva onzena edició i se celebrarà entre l’1 i el 19 de juliol

> Les inscripcions s’obriran el proper dimecres 12 de juny

> Consulteu el programa

El Centre Cívic de Valls ho té tot a punt per l’onzena edició de l’Estiu Actiu, el programa d’activitats que es desplegarà entre l’1 i el 19 de juliol amb propostes per a tots els públics. Amb aquesta iniciativa, la regidoria d’Acció Cívica i Joventut vol donar continuïtat al cicle lúdicofestiu de la ciutat després de Sant Joan, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat.

L’Estiu Actiu d’aquest 2024 compta amb un total de 31 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils i familiars (4 propostes), càpsules formatives (10 tallers), el Descobrim Valls (8), Viu l'estiu al carrer! (3), Cuinem! (3). Per aquesta edició, a més, s’incorpora un nou grup d’activitats amb el nom de Juguem! (3). Es tracta d'una programació oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci o culturals pretén generar un espai de trobada i de participació. Per altra banda, la majoria de propostes de la programació són gratuïtes o a preus reduïts, per fer-la accessible al conjunt de la població.

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu, una molt bona acollida de públic. La visita nocturna al cementiri, a càrrec de l’historiador Àngel Gasol i del Grup del Teatre Principal o la ruta pel Call Jueu que ofereix l’Oficina Municipal de Turisme, són només algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. A més, es mantenen propostes com l’Escape Room i la visita nocturna al Refugi Antiaeri de l’OMIT o «Les dones a la iconografia religiosa» a càrrec de les historiadores locals Pilar Vives i Aïda Sánchez. 

Aquesta any, l’OMIT i la regidoria de Turisme han ampliat la seva participació i també realitzaran dues activitats de caire familiar: «El cistell de la Candela» i «Històries i llegendes de Valls» on petits i grans passaran una estona divertida mentre coneixen el patrimoni i la història de la ciutat. Una altra nova proposta seran les «Marxes exploratòries» a càrrec d’Eixam Arquitectes i organitzat per la regidoria d’Igualtat i Feminismes on les persones participants podran conèixer l’urbanisme de la ciutat des d’una perspectiva feminista.

Una altra de les activitats destacades pel seu èxit d’assistència és el Tast de Vermut organitzat amb el comerç local el Magatzem del Vermut, que enguany arriba a la seva setena edició. D'altres activitats d'èxit com el taller de pintura mural a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal destinat al públic infantil o la passejada nocturna també es repeteixen en aquesta nova edició de l'Estiu Actiu.

 240606EstiuActiu

Pepet i Marieta i la Colla Pirata

Pel que fa a les propostes infantils i familiars, el concert familiar d’enguany serà el divendres 12 de juliol al Pati amb Pepet i Marieta i l’espectacle protagonitzat per la divertida Colla Pirata. Jocs gegants i la festa de l’escuma (si la normativa vigent ho permet) i un taller de moviment i artteràpia per a infants d’entre 8 i 12 anys també configuren la programació d’enguany de l’Estiu Actiu.

Altres activitats que tindran continuïtat en aquesta edició són el torneig “Escac i mat” que enguany arriba a la seva desena edició, organitzat pel Club Escacs Valls amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp. Altres propostes de l’edició d’aquest any són els tres tallers relacionats amb la cuina (cuina d’estiu, creps i gelats saludables); activitats i tallers sobre cura personal i cosmètica, un taller de cistelleria tradicional, primers auxilis infantils i per adults, un curs intensiu d’hipopressius, un taller de manualitats o dos tallers de defensa personal (un per a dones i un altre de mixt), entre d’altres.

Aquest any, també s’incorporen activitats pel col·lectiu de la gent gran: dos tallers sobre els telèfons mòbils, un taller de jocs i l’activitat de «Caminem», que ja es realitza al llarg del curs des del Centre Cívic. Una altra de les novetats d’enguany serà la «Nit de Jocs» a càrrec l’entitat vallenca «La Pera Juganera». La Pera és una entitat de nova creació que es defineix com a una associació lúdica i cultural creada per a portar l’entusiasme pels jocs de taula i de rol, però també dels videojocs, la fantasia o la ciència ficció, a totes i tots els habitants de Valls i l’Alt Camp, tant petits com grans. Així, els divendres al vespre/nit, les persones assistents podran gaudir d’una estona de joc.

 

Inscripcions

La majoria de les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s’iniciarà el dimecres 12 de juny i, en el cas de les activitats de pagament, s’hauran de fer presencialment a les dependències del Centre Cívic (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres (de 10 a 14 hores) i també en horari de tarda (de 17 a 19 hores) Per les activitats gratuïtes les inscripcions també es poden realitzar de manera virtual, a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es pot inscriure fins a un màxim de 3 activitats gratuïtes. 

L’Estiu Actiu és un programa organitzat des del Centre Cívic, que compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis de la ciutat com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Grup de Teatre Principal, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, La Pera Juganera i la regidoria d’Igualtat i Feminismes. Així mateix, la pràctica totalitat de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat i comarca. 

 

VALLS · 6 DE JUNY DE 2024