El Museu Casteller amplia activitats amb un programa extraordinari amb motiu de la celebració de Firagost

El Museu Casteller amplia activitats amb un programa extraordinari amb motiu de la celebració de Firagost

>Les visites teatralitzades, les activitats lúdiques i la 32ena exhibició de Bonsais seran les principals activitats del Museu Casteller pel Firagost 

>Durant el Firagost es repartiran vals 2x1 d’entrades al Museu Casteller per promoure la cultura castellera entre els i les visitants a la fira 

Món Casteller·Museu Casteller de Catalunya ampliarà les seves activitats amb una programació extraordinària els dies 6 i 7 d'agost amb motiu de Firagost, la Fira Exposició del Camp Català i un dels certàmens mes populars i multitudinaris d’estiu. En aquesta ocasió, el museu participarà activament de la fira amb activitats per a grans i per a petits que arrencaran el mateix dimarts 6 i que acabaran el dimecres 7, just abans de la clàssica actuació del vespre de Firagost a la plaça del Blat, Km0 del món casteller, a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

 

PROGRAMACIÓ ESPECIAL DE FIRAGOST 

Taller infantil: Fes el teu Mocador Casteller 

Durant els matins del 6 i 7 d'agost, de 11:00 a 13:00 h, la Plaça Pere Català Roca acollirà un taller de manualitats especialment dissenyat per als més petits. Aquest taller, sota el nom 'Fes el teu Mocador Casteller', està pensat per a infants de 3 a 8 anys i ofereix una oportunitat única per als nens i nenes d'expressar la seva creativitat tot decorant el seu propi mocador casteller. És una activitat perfecta per aprofitar les vacances escolars i gaudir d'una experiència educativa i divertida al mateix temps. 

L'activitat està organitzada pel Museu Casteller de Catalunya. Les famílies que vulguin participar poden obtenir més informació contactant amb el Museu a través de l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al telèfon 977 66 00 30. 

 

 Visita Teatralitzada: El Món Casteller d’en Joanet 

Les tardes del 6 i 7 d'agost, de 17:30 a 18:30 h, els visitants tindran l'oportunitat de gaudir d'una experiència única amb la visita teatralitzada 'El Món Casteller d’en Joanet'. Aquesta activitat ofereix una aproximació amena i divertida al món casteller, conduïda per en Joanet, un divertit personatge que combina el seu paper de casteller amb el de pagès, representant les arrels i els valors d'aquesta tradició bicentenària. 

La visita comença a la Plaça del Blat, un indret històric on es van alçar els primers castells fa més de dos segles. Aquest recorregut és ideal per a famílies i especialment per a infants, ja que els permetrà descobrir d'una manera divertida i educativa la història dels castells i la seva importància cultural. Les places per aquesta activitat són limitades, per la qual cosa es recomana fer una reserva prèvia a través de la web del Museu o directament a la taquilla del Museu. Per a més informació, es pot contactar amb el Museu mitjançant l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 66 00 30. 

 

Ludoteca al Museu Casteller de Catalunya 

Durant els dos dies de la Firagost, el Museu Casteller de Catalunya obrirà les seves portes des de les 10:00 h del matí fins a les 19:00 h, de manera ininterrompuda. A més de poder visitar les exposicions permanents i temporals del Museu, els més petits de la casa podran gaudir de l'espai de ludoteca, on s'oferiran diverses activitats especialment pensades per a ells. 

Aquest espai és una excel·lent oportunitat per a les famílies que vulguin passar una estona agradable mentre els infants s'entretenen amb jocs i activitats educatives relacionades amb el món casteller. És una manera perfecta de combinar l'aprenentatge amb la diversió, tot immersos en l'ambient de la Firagost. 

 

32a Exposició de Bonsais 

Aquest any, la 32a Exposició de Bonsais se celebrarà els dies 6 i 7 d'agost de 2024 a la Plaça del Museu Casteller, a la plaça Pere Català Roca. Organitzada per l'Associació Tarragona Bonsai, aquesta entitat fundada el 1989 a Tarragona, ha tingut com a missió aplegar els aficionats al bonsai de les nostres comarques i d'arreu, fomentant i donant a conèixer la pràctica del bonsai amb el màxim respecte pel medi natural. L'Associació Tarragona Bonsai ha participat en la Firagost des de l'any 1991, convertint-se en una cita ineludible per als amants d'aquesta art mil·lenària. Aquest any, per motius organitzatius, l'exposició es trasllada de la seva ubicació tradicional al pati de Sant Roc cap a la Plaça del Museu Casteller, on els visitants podran gaudir d'una àmplia mostra d'arbres que han estat cuidades i cultivats any rere any. 

Aquesta exposició no només serà un lloc de trobada per als aficionats actius, sinó que també oferirà una oportunitat única per als futurs interessats en el món del bonsai. A partir d'ara, la tradició de Valls com una de les primeres places de les nostres comarques a exposar bonsais continuarà, amb aquesta nova ubicació que coincideix amb altres importants esdeveniments culturals de la ciutat, com la Nit de Museus i el Dia Internacional dels Museus. Així, Valls reafirma el seu compromís amb la promoció del bonsai, ara a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya. 

 

Col·laboracions especials i activitats addicionals 

Durant el FIRAGOST, el Museu Casteller comptarà amb la col·laboració dels vals 2x1 amb la Cambra de Comerç, que es podran obtenir al Mercat de Vins i Caves de l’Alt Camp i al Tast de cerveses artesanes, oferint als visitants la possibilitat de gaudir de les activitats amb descomptes 

especials. A més, els guanyadors dels concursos de les curses de sacs d'avellanes, una activitat tradicional que es realitza en el marc de la Firagost i que és molt esperada pels participants, rebran com a premi dues entrades dobles amb experiència enxaneta 360. També s'instal·larà un punt d'informació a la Plaça del Pati, on els visitants podran obtenir tota la informació necessària sobre les activitats del Museu Casteller i de la Firagost en general. Per facilitar la participació de tothom, s'ha decidit ampliar l'horari d'obertura del Museu el dimarts sis d’agost fins a les 21:00 h. 

El Museu Casteller de Catalunya convida a tothom a participar en aquestes activitats i a gaudir d'una experiència cultural única en el marc de Firagost de Valls. Aquest esdeveniment és una oportunitat perfecta per descobrir la riquesa de les tradicions catalanes i per viure de prop la passió pels castells, una expressió viva del patrimoni cultural immaterial de la humanitat. 

Per a més informació i reserves, podeu visitar la pàgina web del Museu Casteller de Catalunya o posar-vos en contacte a través de l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 66 00 30. Us hi esperem! 

Aquestes són les noves propostes del Museu Casteller de Catalunya que va obrir portes l’any 2023 i que s’ha aixecat amb l’impuls de l’Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El projecte ha permès crear un centre museístic, d’experiències singular i innovador al cor del Centre Històric i a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, Km0 del fet casteller. Al nou Museu Casteller el visitant pot sentir i viure les emocions dels castells i descobrir a la vegada els valors i tot el que envolta el fet casteller, una tradició única amb més 

de dos segles d’història i declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

 

VALLS · 5 D'AGOST 2024