Arrenca el cicle activitats en família del primer trimestre del curs escolar a Valls

Arrenca el cicle activitats en família del primer trimestre del curs escolar a Valls

> Les primeres activitats són un taller de circ, un contacontes i una ruta pels carrers de Valls per descobrir llegendes amagades de la ciutat

L’Ajuntament de Valls, a través de la regidoria d’Educació, programa un any més el cicle Activitats en Família, una proposta mensual ludicoeducativa adreçada a tots els nens i nens de la ciutat perquè juguin, riguin, gaudeixin i comparteixin noves experiències amb l’acompanyament de les seves famílies més enllà de l’horari lectiu. En total s’han previst per al curs 2024-25 nou activitats pensades per despertar en els infants no només la creativitat i la curiositat, sinó també esperit crític. 

S’ha programat una proposta per a cada mes del curs escolar, de setembre a juny, llevat del desembre, perquè és un mes que ve ja molt farcit d’activitat. El cicle arrenca amb el taller Circ Ximple de la Companyia Passabarret, que tindrà lloc el dia 21 de setembre a les 17.30 h a l’auditori del parc de Mas Miquel. Aquesta activitat respon a la voluntat de la regidoria d’ampliar l’oferta de disciplines artístiques perquè els infants tinguin l’oportunitat de tastar-les totes. En aquest sentit, enguany s’ampliarà el Pla Educatiu d’Entorn amb representacions teatrals adaptades per edats, amb la col·laboració de Xarxa Cultura, perquè els infants s’aproximin no només a la música, que ja s’ha potenciat en cursos anteriors (Xilofonada, la cantata Les Veus de la Terra amb el Camp d’Aprenentatge Pau Casals o els concerts de Camerata XXI), sinó a altres vessants artístics com el teatre o el circ.

240909Educaci

La segona iniciativa és un contacontes amb la Tribu Juganera, pensada per als més petits, que es traslladarà als arcs del celler del Paborde el dia 19 d’octubre a les 17 h. L’última de les propostes del primer trimestre és la segona part de Rutes i Llegendes, amb l’historiador vallenc Àngel Gasol que narrarà més històries que amaga la ciutat. La ruta serà el dissabte 23 de novembre a les 17 h i el punt de trobada serà al capdamunt del passeig dels Caputxins, davant del santuari de la Mare de Déu del Lledó. Valls amaga molts secrets, molts dels quals l’Àngel Gasol ja va desvelar en una primera ruta pel centre històric. 

Aquests tallers i activitats són gratuïtes i obertes a tots els escolars de la ciutat. L’únic requisit és que han de venir acompanyats d’un familiar i inscriure’s prèviament a l’Oficina Municipal d’Escolarització per mitjà del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per telèfon (977 636 004). Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta integrada i comunitària a les múltiples necessitats de la nostra societat, en especial les dels més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida. El Pla Educatiu Entorn s’adreça a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits.

 

VALLS · 9 DE SETEMBRE DE 2024