Vallsjove presenta la nova programació de tardor de l’espai jove

Vallsjove presenta la nova programació de tardor de l’espai jove

L’equipament juvenil ofereix a partir d’aquest mes una variada proposta d’activitats per aquest trimestre

> Entre les propostes, destaquen el concurs de fotografia pel 25N o la primera festa del CastaWeen

VallsJove ha presentat la programació de les activitats de tardor de l’Espai Jove que se celebraran entre el 24 de setembre i el 20 de desembre. Les activitats que impulsa la regidoria de Joventut i Acció Cívica de l’Ajuntament, són totes gratuïtes, en una programació que es presenta amb un gran diversitat de propostes amb l’objectiu de dinamitzar l’equipament entre el públic jove. 

La programació d’aquest trimestre consta d’11 propostes d'activitats, entre elles un curs de fotografia o una xerrada informativa relacionada amb la recerca de l’habitatge de lloguer, una tarda de videojocs la decoració d’un arbre dels desitjos o un taller d’espelmes nadalenques. La programació inclou l’exposició d’art «El traç d’una mirada» i la primera edició del Castaween, una nova proposta festiva i lúdica que combinarà la Castanyada i el Halloween, amb concursos de disfresses i un karaoke. 

Per altra banda, també se celebrarà un cicle d’activitats relacionades amb el 25N, Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones, com una projecció de la pel·lícula «The Color Purple», amb propostes com un taller de creació de pancartes i cartells i un concurs de fotografia que té com a finalitat promoure la participació juvenil a través d’accions orientades a evitar o reduir la incidència de la violència masclista. Poden participar-hi joves d’entre 14 a 29 anys, ambdues incloses. Les persones interessades en participar podran enviar la seva proposat per correu electrònic, el qual hauran d’enviar la fotografia i un document on especifiqui un pseudònim, nom/cognom, la data de naixement, el correu electrònic, un número de telèfon de contacte, el títol de la fotografia i una breu explicació de la relació entre la fotografia enviada i la temàtica del concurs. El concurs finalitzarà amb una exposició a l’Espai Jove de totes les fotografies rebudes, que es podrà visitar del 18 al 29 de novembre. El 25 de novembre es farà l’entrega de premis dels guanyadors/es del concurs.

240918EspaiJove

Es tracta, doncs, d'una programació oberta a totes les persones joves que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure o d'oci, també pretén generar un espai de trobada i de participació a l’equipament juvenil. La programació compta amb la participació de l’Oficina Jove de l’Alt Camp i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

Des de VallsJove s’ha destacat el nou impuls a les activitats destinades al públic juvenil, amb el qual volen reforçar la visió de l’Espai Jove com un espai de referència pel conjunt de joves de la ciutat. Les propostes responen a demandes o peticions formulades per ells mateixos en els diferents processos participatius que s’han dut a terme en l’elaboració del Pla Local de Joventut o el Pla d’usos i funcionament de l’Espai Jove. Des de la regidoria, igualment, resten oberts a noves propostes o peticions que puguin generar les persones joves per tal de donar resposta a les seves inquietuds.

L’Espai jove continua oferint diferents serveis relacionats amb el benestar emocional, sexual, relacional, laboral i educatiu de les persones joves gràcies a projectes i serveis com Ocell de Foc, servei d’atenció sexual i reproductiva del CAP; el Servei d’Informació i Atenció a les Dones; Servei d’Atenció Integral; i Vallsgenera, a través de la referent d’ocupació juvenil. Un altre dels serveis que s’ha reprès aquest trimestre a l’Espai Jove és l’aula d’estudi, destinat a l'estudi i treballs en grup. Aquest servei s’ofereix els dijous de 16h a 20h.

Inscripcions

Les activitats de la programació de tardor són gratuïtes però requereixen d'inscripció prèvia per a previsió de places i control d'aforament. Les inscripcions es poden formalitzar a l’Espai Jove (plaça de les Escudelles, 5A) de dimarts a dijous (de 10 a 13 hores i de 16h a 19 hores); a través del correu: vallsjove@valls.cat ; per telèfon: 977609849 o per whatsapp 630476151. Les inscripcions es podran realitzar fins al mateix dia de l'activitat o fins a esgotar places. 

 

VALLS · 18 DE SETEMBRE DE 2024