Celebrem el Dia Mundial Sense Cotxes

Celebrem el Dia Mundial Sense Cotxes

Aquest diumenge dia 22 de setembre es tallarà al trànsit un tram del carrer Avenir i s’hi organitzaran activitats infantils

Amb aquesta iniciativa, Valls es suma a les més de 2.000 ciutats d'arreu d'Europa que participen en el Dia Mundial Sense Cotxes

L’Ajuntament de Valls ha organitzat una acció de sensibilització per celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes el pròxim diumenge 22 de setembre de 2024. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, que busca promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables per a tothom.

Així, durant tota la jornada, el carrer Avenir de Valls, entre els carrers Anselm Clavé i Vallvera, serà el centre d’aquesta activitat impulsada per la regidoria de Mobilitat. A partir de les 9:00 h del matí i fins a les 19:00 h de la tarda, es restringirà el trànsit rodat en aquest tram per tal de convertir-lo en un espai de trobada i activitats lúdiques per a tots els públics, especialment per als més petits. L'objectiu d'aquesta mesura és conscienciar la ciutadania sobre la importància de reduir l'ús del vehicle privat en favor de mitjans de transport més sostenibles com caminar, anar en bicicleta o utilitzar el transport públic.

240918SenseCotxes

En concret, les activitats lúdiques gratuïtes per a infants de 3 a 16 anys s'instal·laran el diumenge al matí de 10:30 a 13:30h al llarg del carrer Avenir. En aquest espai s’hi podran trobar inflables terrestres, pintacares, jocs tradicionals i jocs de sobretaula gegants. La regidoria fa una crida a totes les famílies a participar activament en aquesta jornada i a descobrir alternatives de mobilitat que no només siguin beneficioses per al medi ambient, sinó també per a la salut i el benestar de les persones.

Per altra banda, el tall del carrer Avenir també permetrà veure de primera mà els beneficis de tenir espais més tranquils i lliures de contaminació, posant de manifest com petites accions locals poden tenir un gran impacte en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Valls. Per a més informació sobre les activitats o les afectacions del trànsit, podeu consultar el portal web de l'Ajuntament de Valls o contactar directament amb la Regidoria de Mobilitat.

 

VALLS · 19 DE MAIG DE 2024