L'Escola de Música Robert Gerhard inicia el nou curs

L'Escola de Música Robert Gerhard inicia el nou curs

> El centre, amb gairebé 400 alumnes, cobreix la pràctica totalitat de les places

> El programa compta a més amb tallers de curta durada com el de música en família o el Taller Baldufa que dona servei a més de 200 infants de 0 a 3 anys

> Una de les novetats d’aquest curs és la implementació d’un cor d’adults

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls ha iniciat el curs 2024-2025 amb la pràctica totalitat de les places coberts. El centre, referent de l’educació musical, comptarà amb gairebé 400 alumnes escolaritzats, una xifra a la que cal afegir els participants dels diferents tallers de curta durada com el de música en família o el Taller Baldufa.

El Taller música en família s’oferirà ara de forma contínua al llarg de tot el curs, per tal de poder donar millor servei i que no es quedin famílies sense atendre. Continuarà sent un taller de cinc setmanes de durada destinat a criatures d’entre 4 mesos i 3 anys. A cada taller s’ofereixen sessions per a dues de les tres franges d’edat (4-16 mesos; 17-24 mesos; 3 anys, aproximadament). Així, s’intentarà donar servei a tots els infants d’aquestes edat atès que s’amplia el número total de tallers i de places.

Per altra banda, el Taller Baldufa encara la novena edició i es consolida com un dels projectes amb més pes, ja que dona servei gratuïtament a més de 200 infants de 0-3 anys escolaritzats en les diferents escoles bressol. Aquest curs a més s’incrementen les sessions que s’oferiran i, així, de les sis anuals de cursos anteriors, ara se’n realitzaran set, de manera que la freqüència del taller serà gairebé mensual. Els centres que reben aquest servei són les escoles bressol municipals Xiquets i Xiquetes i Els Tabalets, la Llar d’infants La Quitxalla, Vedruna, Claret, Cor de Maria i Picabruna de Picamoixons. Aquest taller és un espai d’escolta de música en directe, amb l’acordió com a fil conductor, i diferents instruments convidats al llarg de l’any, de manera que els nens escolten fins a setanta peces de diferents estils i instruments. El taller continua sent gratuït per a les escoles i les famílies.

Una de les novetats d’aquest curs a l’Escola de Música de Valls és la implementació d’un cor d’adults. L’escola oferta classes d’instrument i de conjunts instrumentals per a adults i així doncs, amb aquesta assignatura, s’arrodoneix l’oferta formativa per majors de 18 anys. La direcció anirà a càrrec de Mireia Besora, professora amb gran experiència en direcció coral. Aquest grup encara disposa de places i no cal tenir coneixements musicals ni ser alumne de cap altra assignatura per poder-hi participar.

D’altra banda, un dels projectes amb més veterania de l’escola és la cantata que realitzen els alumnes més petits del centre i que acaba amb un concert amb 150 cantaires de 4 a 7 anys i l’acompanyament d’un grup de cambra d’alumnes adolescents. També la composició és pròpia ja que, de forma habitual, s’ha propiciat la composició de nous materials musicals destinats aquesta franja d’edat per part de professorat del centre, arranjaments i la pròpia direcció. Aquesta serà la tretzena cantata organitzada per l’escola i que ja ha esdevingut un clàssic a la programació anual.

Durant el mes de maig, l’escola participarà activament del Festival de joves músics europeus, que aglutinarà 10.000 alumnes per tot Catalunya, amb més de mil concerts repartits en cent escenaris, un dels quals serà Valls. Aquests concerts estan previstos pel divendres 30 i dissabte 31 de maig de 2025 a la plaça del Pati i comptarà amb la participació de 300 alumnes europeus i la participació activa d’alumnes de l’escola, de tot el claustre i de l’AFA. Aquest festival està organitzat per l’ACEM (Associació catalana d’escoles de música) i Valls i Tarragona seran les dues úniques seus del Camp de Tarragona.

Amb tota aquesta previsió, que complementa i amplia la formació habitual, amb classes d’instrument, de grups instrumentals i corals, amb alumnes a partir de 4 anys, l’escola encara el seu 39è any d’ençà de la creació de l’Escola municipal de música Robert Gerhard l’any 1985.