Valls se suma al Dia Internacional de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal il·luminant de lila la Font de la Manxa

Valls se suma al Dia Internacional de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal il·luminant de lila la Font de la Manxa

Aquesta acció simbòlica dona resposta a la petició de l’Associació Contracor i vol posar en valor l’esforç de moltes entitats i famílies

>Consulteu el manifest

L’Ajuntament de Valls se sumarà enguany a la commemoració, aquest dimarts 15 d’octubre, del Dia internacional de la Mort Perinatal il·luminant de color lila la font lluminosa de la Manxa. Amb l’objectiu de donar suport a l’esforç que fan moltes entitats i famílies per fer visible la mort gestacional, perinatal, neonatal i infantil, la commemoració pretén ser un reclam social perquè el traspàs d’aquests fills i filles no siguin invisibles per a la societat.

Cal recordar que ara fa gairebé un any, es va inaugurar al Cementiri Municipal de Valls "L'Espai Nens de Llum", un nou espai que té la voluntat de recordar els nadons que van morir en l’etapa gestacional, neonatal o al cap de pocs dies de néixer, i que té l’objectiu de facilitar el dol i l’acompanyament i de donar suport i confort a les famílies afectades.

Amb la instal·lació, l’Ajuntament de Valls fa visible socialment aquest tipus de pèrdues, sovint massa silenciades i minimitzades. La creació d’aquest espai al cementiri va donar resposta a la sol·licitud que va fer fer l’Associació A Contracor amb Delegació a la província de Tarragona i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups amb representació al consistori al Ple Municipal. El consistori convida a tots els vallencs i vallenques que ho desitgin a apropar-se a “l'Espai Nens de Llum”, on podran penjar una estrella a l'olivera amb el nom del nadó o bé dipositar-hi flors.

 

 

VALLS · 14 D’OCTUBRE DE 2024