Campanya de sensibilització de l’Ajuntament de Valls per trencar estereotips i fomentar masculinitats igualitàries

Campanya de sensibilització de l’Ajuntament de Valls per trencar estereotips i fomentar masculinitats igualitàries

> Amb el lema «Això també és ser un home», l’il·lustrador i dissenyador vallenc Efrem Llorach Baseda mostra homes implicats en el dia a dia de la llar i la família

L’Ajuntament de Valls engegarà aquest mes d’octubre una campanya de sensibilització per fomentar les masculinitats igualitàries i trencar així amb estereotips masculins encara socialment vigents. La regidoria d’Igualtat i Feminismes instal·larà en diferents punts de la ciutat banderoles i cartells que amb el lema «Això també és ser un home» vol convidar a reflexionar i interpel·lar-nos sobre la necessitat de repensar i canviar aquests models de masculinitat. 

El disseny de la campanya ha anat a càrrec de l’il·lustrador vallenc Efrem Llorach Baseda que mostra homes que s’impliquen en la criança, la neteja de la llar, l’alimentació, la cura dels avis, així com tot un conjunt de tasques domèstiques i familiars per posar en valor un nou model de masculinitat compromès. Llorach s’ha inspirat amb una estètica que recorda la coneguda sèrie d’animació Bola de Drac per mostrar homes que han de conciliar vides familiars i laborals, amb tot el que representa de dificultat i cansament físic i mental per gestionar tot un seguit de tasques que tradicionalment s’han atribuït al gènere femení. Aquests «nous herois» ens mostren com tenir cura de les persones que s’estima també requereix de força, treball en equip, constància, entrega i d’una actitud positiva. 

241015Masculinitats

Els personatges de les il·lustracions de la campanya representen també la diversitat de vallencs actuals i de les seves cultures amb l’objectiu que tots puguin sentir-se interpel·lats, mostrant-los en situacions del seu dia a dia. Així, hi veiem homes estenent roba i cuidant els infants a la vegada, fent la compra setmanal, cuinant, planxant o netejant a casa tot fent-se càrrec dels més petits, de la gent gran i de la família. També hi ha il·lustracions que mostren el pes de la càrrega mental per les tasques de la llar sumades a les responsabilitats laborals.

Aquesta nova campanya forma part de les diverses accions de promoció de la igualtat i de prevenció de les violències masclistes impulsades per la regidoria d’Igualtat i Feminismes. Les temàtiques del gènere i de les masculinitats requereixen d’una revisió constant compartida i acompanyada i per això, la campanya vol incidir en aquesta ocasió en les masculinitats per poder transformar-les, amb una apreciació sensible i compromesa cap als temes que involucren la igualtat entre homes i dones, i la ubiqua manifestació de la violència masclista en la nostra societat en àmbits personals i professionals.

241015masculinitats2  241015masculinitats3

VALLS · 15 D’OCTUBRE DE 2024