> La festa reunirà el dissabte 23 de novembre a restaurants i productors de km0, amb una vintena de tastets diferents, vermut del territori i cervesa artesana del país
> Un vermut swing al migdia obrirà la jornada i ja a la tarda actuacions de diferents DJ’s per allargar la celebració fins a la mitjanit
> La coneguda instagramer catalana i nova Amiga de l’Autèntica Calçotada, la Iaia Angeleta, viurà la festa i serà la primera a estrenar el pitet oficial d’aquesta nova temporada de calçotades a Valls
> Braves solidàries amb els afectats per la DANA al País Valencià a través del projecte del xef José Andrés i la seva ONG World Central Kitchen
Restaurants de Valls, productors de cervesa artesana del país i vermut del territori estrenen aquest dissabte dia 23 de novembre la primera edició del «Valls Va de Tastos», la nova proposta gastronòmica i musical de tardor a la capital de l’Alt Camp. Una vintena de tapes i tastets, vermut i fins a cinc cerveses diferents són el menú gastronòmic de Km0 que arrencarà al Portal Nou a les 12 del migdia i s’allargarà fins a la mitjanit, en una jornada que inclou música amb DJ’s i també el millor swing.
El «Valls Va de Tastos» és la nova celebració gastronòmica que, impulsada per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, la IGP Calçot de Valls i l’Associació de Restauradors, ha aconseguit reunir al Portal Nou a onze establiments, entre restaurants i productors. En concret, els tastets de menjar i beguda aniran a càrrec de:
-
El Bàrbar, amb els seus tacos de galta o de bacallà, els totopos amb guacamole o el xuxo de crema
-
Cal Cesc, amb coques variades i frankfurt amb llonganissa a la brasa amb calçots caramel·litzats
-
Incògnit, amb dos rob lobsters, el d’ànec confitat amb ceba cruixent, salsa tàrtara i crema de mango i curri i el de tàrtar de salmó amb alvocat, a més del xupa xup d’angus amb salsa barbacoa i sèsam
-
El Portal 22, amb hamburgueses, hotdogs, nuggets i croquetes de pernil i patates.
-
La Licorera, que oferirà al migdia arròs amb gambes, mentre que a la tarda nit hi posarà croquetes de carbonara i taco de cochinita pibil.
-
El Magatzem del Vermut, que a més del seu vermut Montseta, oferirà també racions de braves solidàries amb els afectats per la DANA del país valencià.
-
Cerveses artesanes de Catalunya: Albera (l’Empordà), La Renaixença (Santa Coloma de Queralt), les Clandestines (Montferri), Ona (Vila-seca) i Redhop (Salomó)
La jornada comptarà amb ambientació musical durant tot el dia. Només arrencar, el «Valls Va de Tastos» ho farà amb gust a vermut i a ritme de swing amb DJ Loren DML Sound i l’espectacular exhibició de ball que oferirà l’Escola de Dansa Basic, mentre que a la tarda i fins a la mitjanit agafaran el relleu diferents DJ’s. La primera edició del «Valls va de Tastos» també serà solidari amb les víctimes i persones afectades per la DANA al País Valencià de la mà del Magatzem del Vermut. Aquest establiment oferirà racions de patates braves i destinarà tots els beneficis a l’ONG World Central Kitchen del xef José Andrés i al seu projecte que ha reunit a cuiners i voluntaris per fer arribar aliments calents a la població afectada.
La Iaia Angeleta i el nou pitet de la calçotada
A més, la festa tindrà tot d’al·licients al llarg de la jornada. Una de les protagonistes serà la Iaia Angeleta, la popular i divertida instagramer catalana que serà la primera a posar-se el pitet oficial de la nova temporada de calçotades a Valls. La influencer estrenarà així al «Valls Va de Tastos» el títol de nova Amiga de l’Autèntica Calçotada, just poques hores després d’haver arrencat el primer calçot de l’any en un dels camps de les hortes de Valls i donar així el tret de sortida simbòlic a la nova temporada de calçotades. L’artista vallenca Meritxell Garriga ha estat l’escollida enguany per il·lustrar aquest pitet oficial que estrena la Iaia Angeleta i que, per primer cop, es podrà adquirir també durant el «Valls Va de Tastos».
VALLS · 18 DE NOVEMBRE DE 2024