Fira de Santa Úrsula - 6è Fòrum Casteller de Catalunya - 17 d'octubre

Fira de Santa Úrsula - 6è Fòrum Casteller de Catalunya - 17 d'octubre

  • Data: 17/10/2016
  • Tipus: Fira de Santa Úrsula - 6è Fòrum Casteller de Catalunya
  • Hora: 18:00 hores
  • Lloc: Capella del Roser, carrer de la Cort, 24

La Colla Castellera de la Canalla Lectora: "En Maginet Tap de Bassa", de Bienve Moya i Sebastià Serra.

Els nens i nenes passen una bona estona jugant a aixecar castells, com resultat d’haver llegit un llibre lliurat amb anterioritat. A més, aprenen molt sobre el món casteller, ja que al joc s’intercalen informacions relatives a aquesta activitat patrimonial. Els infants lectors es reuneixen per simular la celebració d’una diada castellera. Es formen grups de 3-4 nens (colles), se’ls reparteixen les peces amb què hauran d’aixecar els castells, i comença la diada. Un joc de preguntes i respostes, basades en la lectura realitzada. Els encerts en les respostes permetran anar aixecant els pisos dels castells, tres més un pilar per colla.

Una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb el suport del Complex Petroquímic de Repsol a Tarragona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Carles Cardó.

  • Hora: 18:15 hores
  • Lloc: Vestíbul del Teatre Principal

Presentació de la figura de goma de la geganta de Valls i Contacontes amb Carles Alcoy amb històries de gegants. S’afegeix a la col·lecció de Casa Bonifàs, en què ja trobem el Lladrefaves, el gegant, la mulassa, el bou o els pilars de les colles castelleres.