Diada Mare de Déu de la Candela

Diada Mare de Déu de la Candela

  • Data: 2 de febrer
  • Horari: Tot el dia
  • Programa:

10 h. Plaça del barri de les Comarques. Calçotada popular. Organitza: Barri de Les Comarques

10.30 h. Església de Sant Joan. Representació de la moixiganga. Escenificació de teatre popular i religiós que singularment es manté en un temple. La tonada s'executa per un conjunt instrumental d'orquestra i gralles que acompanya les onze figures o misteris de L'Oració a l'hort, Quan l'assoten, Quan el coronen, la Palma del martiri, el Gòlgota, la Creu, quan el baixen de la Creu, la Dolorosa, L'Enterrament, el Sepulcre i la Mare de Déu d'agost ajaguda a la llitera.

11.30 h. Església de Sant Joan. Ofici solemne, que s’inicia amb la tradicional benedicció de les candeles mentre repiquen les campanes per donar pas a la processó de les candeles. Surt per la porta de les campanes, recorre el barri antic i entra de nou al temple per la porta principal. Obre la comitiva la creu processional, seguida de les vallenques i vallencs, la clou la presidència religiosa i civil amb la corporació municipal, acompanyada del toc de processó amb les gralles i timbals d'Espai Trad. Durant l’Ofici es canten els Goigs i el Virolai de la Mare de Déu de la Candela.

Itinerari: carrers de l’Església, Escrivania, Jueus, Major, Sant Antoni, Peixateria, la Cort i plaça del Blat

10 a 14 h. Capella del Roser. Pessebre monumental Pisos Clols

18 h. Teatre Principal. Orquestra Barroca Catalana. Preus: 12 €; carnet Amics dels Teatres i jubilats 10 €. Organitza: Amics de la Música

19 h. Campanar de l'església de Sant Joan. Toc de Novena

19.30 h. Església de Sant Joan. Novena de la Mare de Déu de la Candela.