Concert Cantata

Concert Cantata

  • Dia: 01/04/2017
  • Hora: 12.30 h
  • Lloc: Centre Cultural

Descripció: 

L'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls estrena una nova cantata, es tracta d' un projecte transversal del centre, completament consolidat, en el que hi intervenen més de dos-cents alumnes i una quinzena de docents.

La cantata d'enguany està basada en el conte En Calvin no sap volar, de Jennifer Berne i il·lustracions de Keith Bendis, i ha estat versionada per cor i orquestra infantil i piano per Rosabel Bofarull.

La cantata consta de vuit cançons que descriuen amb música la història, vuit peces amb caràcter i intencionalitat diferent, segons la part de la història que expliquen. El treball amb els alumnes va començar el passat mes de gener i hi participaran uns cent-cinquanta alumnes de la Robert Gerhard.

Com cada any, també, s'han convidat a les escoles a participar del projecte. En aquesta ocasió s'estrenen les escoles municipals de música de Santa Coloma de Queralt i de Torredembarra i les escoles Petits Voladors del Vendrell i l'Escola del bosc de Rubió.

L'Orquestra 4 de 8 i el grup de vent Pitjaclaus, de la Robert Gerhard, són els encarregats d'acompanyar instrumentalment la cantata. Són una cinquantena d'alumnes d'entre 9 i 12 anys i que agrupen una plantilla instrumental formada per violins, violes, violoncels, flautes, oboès, clarinets i saxos, i el piano, que n'esdevé el fil conductor.

Joan Romeu, director de l' Escola, s'encarrega de la gestió del projecte, mentre que en el moment del concert es comptarà amb Rosa Maria Ramon i Cristina Salmeron, com a narradores, Rosabel Bofarull, com coordinadora del projecte, al piano i a la direcció de Pol Berlinches.