Mostra de cultures

Mostra de cultures

  • Dia: 06/05/2017
  • Hora: de 10h a 14h
  • Lloc: El Pati

Descripció:  

Mostra de Cultures.

Els vallencs de diverses nacionalitats podran apropar la realitat dels seus països d'origen, amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominica, Xile, Xina, així com la comunitat gitana i una mostra també de cultura de Catalunya.

A la mostra cada país participant comptarà amb un estand propi. Tots els que s'apropin podran tastar un dels plats preparats pels països presentats. La cultura gambiana hi serà representada a través de l'associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l'Associació Islàmica de l'Alt Camp i l'Associació Badr per la Integració. També hi seran presents l'associació Senegalesos de Valls i l'Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina, Romania, així com col·lectius de dones nouvingudes, mentre que la cultura catalana comptarà amb la participació de la Unió Anelles de la Flama (UAF).

La Mostra de Cultures inclourà diversos tallers i activitats com el de trenes africanes i la mostra de vestuari típic presentat per l'associació Senegalesos, una mostra de vestuari i mobles típics a càrrec de l'associació Badr, una mostra de vestuari a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, un taller de cistelles de vímet presentat per l'associació sociocultural gitana, un taller d'elaboració de te i cal·ligrafia àrab de l'associació islàmica, un taller d'elaboració de bissap (refresc d'hibisc) de l'associació gambiana, i un de tatuatges amb henna que es realitzaran a l'estand de la cultura marroquina.

La programació de músiques i balls inclou la representació de balls colombians, Bachata (Rep.Dominicana), música i ball de Romania a càrrec del grup Cristi de la Valcea i Asociatia Mihai Eminescu, i els grups Junén, representant la cultura gitana, i el Conjunt Folklore Pablo Neruda de Xile. La UAF hi participarà amb una actuació de sardanes.

Organitza: regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla de Ciutadania i Immigració de Valls amb la participació de Batall Produccions.

Descarregar cartell