Exposició - El vuitè dia

Exposició - El vuitè dia

  • Dia: Del 17 de febrer al 15 d'abril de 2018
  • Horari: De dimarts a divendres de 19 a 20.30 hores, els dissabtes de 12 a 14 hores i de 19 a 20.30 hores i els diumenges de 12 a 14 hores
  • Lloc: Capella de Sant Roc

«El vuitè dia», a cura del Museu de Valls i de la comissària del cicle «Pintura mural», Pilar Bonet.

La peça, signada per Àlvar Calvet, tracta de la identitat de gènere en un muntatge artístic que consta de diverses fases i suports.

L'actual cicle d'exposicions presenta set artistes que treballen en un context molt determinat: l'absis de la capella de Sant Roc. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'Art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executen en directe al mur poligonal. El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades.