Conferència - Els arquitectes modernistes al Camp de Tarragona: Cèsar Martinell i Brunet

Conferència - Els arquitectes modernistes al Camp de Tarragona: Cèsar Martinell i Brunet

  • Dia: 09/04/2018
  • Hora: 19h
  • Lloc: Sala d’actes de l’IEV

Cicle de conferències Els arquitectes modernistes al Camp de Tarragona: Cèsar Martinell i Brunet, a càrrec de Cèsar Ramírez Martinell.

Amb motiu del cicle El Modernisme al Camp de Tarragona, des del mes de maig del passat 2017 i fins el juliol de 2018 el Centre de Lectura de Reus, la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona, i ara l’Institut d’Estudis Vallencs a Valls acullen cada mes una conferència dedicada a un arquitecte modernista procedent o relacionat especialment amb el Camp, del que s’analitza tant l’obra com el seu vessant més personal a través d’experts en matèria d’història i arquitectura. En paraules del president de la Fundació, Josep M. Boqueras, “A casa nostra, a més d’Antoni Gaudí, tenim uns autèntics arquitectes modernistes nascuts al Camp de Tarragona o amb obra escampada al nostre territori” motiu que fa que “us invitem a descobrir quelcom més d’aquests insignes homes, els quals gràcies a les seves obres han dotat el nostre territori d’un autèntic valor afegit patrimonial i cultural a conèixer, estimar i visitar”.

Després d’haver parlat d’Antoni Gaudí Cornet, de Joan Rubió Bellver, de Josep M. Jujol Gibert, de Pere Caselles Tarrats, de Josep M. Pujol de Barberà, de Francesc Berenguer Mestres, de Ramon Salas Rocamà, de Lluis Domènech i Montaner i de Pau Monguió Segura, ara és el torn de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell Brunet, una figura especialment vinculada a Valls i a les nostres comarques, conegut popularment gràcies a les seves “catedrals del vi” però amb una obra que va molt més enllà d’aquestes, així com amb un activisme cultural indiscutible que el va portar, entre d’altres iniciatives, a ser un dels fundadors de l’Institut d’Estudis Vallencs.

En aquesta ocasió, el conferenciant acompleix un doble vessant, per un costat es tracta d’un reconegut arquitecte que podrà parlar des del punt de vista tècnic i artístic, i per l’altra, Cèsar Ramírez Martinell és nét de l’insigne arquitecte vallenc Cèsar Martinell.

Coorganitzen: Fundació Trencadís i IEV.