Festa Major de Sant Joan 2018 - 19 de juny

Festa Major de Sant Joan 2018 - 19 de juny

  • Dia: 19/06/2018
  • Tipus: Festa Major de Sant Joan 2018 - La vigília de l’inici de la Festa Major

Descripció:

18 h. Escola de ball Nou Ritme, plaça Vil·la romana 3. Taller modern jazz infantil.
Organitza: Nou Ritme.

19 h. Placeta de la Biblioteca. Espectacle familiar amb la Circoteca de la companyia Passabarret. L’escola d’aquesta companyia circense vallenca exhibeix els exercicis preparats pels alumnes i professors en el seu espai creatiu.
Organitza: Circoteca de la cia Passabarret.

19.30 h. Sala d'actes Centre de Lectura. Conferència: La música de la Festa Major de Sant Joan, a càrrec de Francesc Sans i Jordi París. Ens endinsarà al món de les músiques tradicionals que podem escoltar els dies de la Festa Major. Parlarem des de les diferents músiques del seguici cerimonial, fins als sons solemnes de l'orgue en els tradicionals oficis litúrgics.
Organitza: Centre de Lectura.

20 h. Pati de Sant Roc. La Parra/Activitats de petit format. Presentació del núm. 22 de la revista “BValls de Lletres”. Té com a fil conductor la tenacitat en un país que resisteix la repressió i que celebra commemoracions com l’Any Fabra: «Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança», va dir el mestre. Coorganitzen: BValls de Lletres, Antena del Coneixement de la URV i IEV.

20.30 h. JCA Cinemes. Arts visuals. Estrena del curtmetratge KHROMA, escrit i dirigit pel vallenc Jordi Ferré Batalla. Hi assistirà l’equip tècnic i artístic, entre ells els actors i actrius principals: Ricard Farré, Marc Balaguer, Laura Albert i Candela Massó. Accés amb invitació, que es podrà recollir al mateix cinema des del dilluns 11 de juny de 17.15 a 22 h. Màxim 2 invitacions per persona. Coorganitzen: JCA Cinemes, Uncle Jun Films, Fundació Ciutat de Valls i Fundació Ginac.

20.30 h. Escola de ball Nou Ritme, plaça Vil·la romana 3. Taller modern jazz adult.
Organitza: Nou Ritme.

21 h. Arcs del Celler del Paborde, ca Magrané. Ball del Degollament de Sant Joan Baptista de Rodonyà. La Festa Major vallenca compta amb uns convidats d’excepció que ens ajuden a retrobar el costum de gaudir de balls parlats de poblacions veïnes o llunyanes. Amb la recuperació el 2013 d’aquesta peça de teatre popular de mitjan segle XIX, bona part dels veïns i amics d’aquest petit poble de l’Alt Camp amb qui compartim el patró, s’involucren activament per tenir-ho tot a punt per a la posada en escena de l’obra.

22 h. Plaça Oli. Concert homenatge a Peret, amb músics que van conèixer o treballar amb el creador i rei de la rumba. El darrer concert de Pere Pubill Calaf va tenir com a escenari la ciutat de Valls, el 21 de juny de 2014, i per això alguns dels que el van gaudir han preparat aquest acte. Participen: Emilio Calabuig, Els Trianpa, Leo y sus gitanos, Vergüenza Ajena, El Ritmo de rumba, José de Son Calo, Sarapatel, entre d’altres.
Una idea artística de l’Associació social i cultural gitana de Valls.

> Descarrega tot el programa d'actes (pdf)

> Visualitza el programa d'actes (issuu)