Festa Major de Sant Joan 2019 - 15 de juny

Festa Major de Sant Joan 2019 - 15 de juny

  • Dia: 15/06/2019
  • Tipus: Festa Major de Sant Joan 2019

Descripció:

Des d’avui. Casa de la Ciutat. Engalanament amb els domassos grana i la senyera, pregonant la Festa Major de Sant Joan Baptista, patró de Valls.

10 h. Ca l’Alemany. C. Metges 14. Recuperem vida al Centre Històric. Visites guiades a l’edifici de Ca l’Alemany. Organitza: Casal Popular la Turba.

11 h. Portal Nou. Espectacle teatral familiar. Companyia Deparranda: Queviures, pels 40 anys de Comerç de Valls. Benvinguts a una botiga, on tenen paperines d’animació, cançons d’oferta, assortit variat de contes, diversió a pes, danses a 2×1 i jocs a granel!! Organitza: Comerç de Valls.

11 h. Antiga fàbrica d’Anís Mallorquí. Ctra. Tarragona 6. Passejada de Memòria Viva de l’Alt Camp. Visita guiada per descobrir espais que normalment no es mostren. Organitza: Òmnium Cultural Alt Camp.

12 h. Antiga fàbrica d’Anís Mallorquí. Passejada de Memòria Viva de l’Alt Camp. Visita guiada.

12 h. Pl. U d’Octubre. Valls per la llibertat. Representació artística. Organitza: Valls-Alt Camp per la Independència.

12.30 h. Museu de Valls. P. Caputxins. Visita comentada a l'exposició Obra de col·lecció. Les adquisicions del Museu de Valls. La mostra recull un centenar de peces adquirides pel museu els darrers 20 anys, 10 de les quals s'exhibeixen per primera vegada: obres d'Antoni Vila Arrufat, Pere Pruna, Manel Humbert, Ignasi Mallol, Francesc Todó o Jaume Mercadé. S'estructura en 7 apartats: el segle XVIII, la generació vallenca del XIX, artistes dels anys 1920 i 1930, l'art de la postguerra, les noves figuracions dels 70, la generació dels 80 i la col·lecció de fotografia. Organitza: Museu de Valls.

12.30 h. Sala de ball Cooperativa. Pl. Carme 9. Vermut i ball swing: DJ Uma. Els més ballables del swing inunden un dels edificis més emblemàtics. A partir de les 13 h, servei de coques i entrepans. Organitza: C. P. la Turba.

13 h. Antiga fàbrica d’Anís Mallorquí. Passejada de Memòria Viva de l’Alt Camp. Visita guiada.

17.30 h. Sala de ball Cooperativa. Campionat internacional i mundial de botifarra i dòmino i tast de cerveses artesanals. Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Organitza: C.P. la Turba.

17.45 h. Pl. Carme. 21a trobada de gegants. Mostra de les figures participants: Colla gegantera El Calçot de Valls, Colla gegantera del Poble Nou de Manresa, Colla gegantera de Masquefa, Colla gegantera de l’Espluga del Francolí, Els Amics dels Gegants de La Riba, Colla gegantera de Blancafort, Esbart Dansaire de Sant Carles de La Ràpita, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla gegantera La Pessigolla de Valls, Manotes de la Central Cultural i Gegants de la Ciutat de Valls. Organitza: Colla gegantera El Calçot-AAEET.

18 h. Teatre Principal. Teatre. Doble programa amb El retaule del flautista, amb l’acompanyament musical dels alumnes de Music-Art, i Anna Frank del alumnes de La Peça, escola de teatre. Organitza: La Peça, escola de teatre.

18 h. El Pati. Diada castellera. Colles Nens del Vendrell, Castellers de Barcelona, Moixiganguers d’Igualada i Colla Joves Xiquets de Valls. Organitza: Colla Joves Xiquets de Valls.

18 h. Església de Sant Joan. Acte de lliurament de diplomes als padrins de l'orgue. Tercera entrega i reconeixement als mecenes que fan possible la recuperació de l'orgue de la ciutat a estrenar les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021. L'instrument destaca per la verticalitat, inspirada en motius vallencs. Organitza: Comissió ciutadana de l'orgue.

18.45 h. Pl. Carme. 21a trobada de gegants. Cercavila de les figures participants, ballada a la pl. Blat i retorn a la pl. Carme. NOU RECORREGUT: pl. Carme, carrers del Carme, Carnisseria, Sant Antoni, Sant Pere, Forn Nou, Peixateria, La Cort, pl. Blat, carrers Major, Carnisseria, Carme i pl. Carme. Organitza: Colla gegantera El Calçot-AAEET.

Descarregar programa de la Festa Major de Sant Joan 2019