Festa Major de Sant Joan 2019 - 21 de juny

Festa Major de Sant Joan 2019 - 21 de juny

  • Dia: 21/06/2019
  • Tipus: Festa Major de Sant Joan 2019 - El solstici d’estiu, el dia internacional de la música i els assaigs

Descripció:

Des de primera hora fins a la posta del sol. Casa de la Ciutat. Pl. Blat. L’àliga al balcó. El km0 casteller té des d’aquest matí aquesta particular veïna, que hi torna per saludar el solstici d’estiu.

16.55 h. Solstici d’estiu: just en aquest moment, saludem la nova estació.

17.30 h. Pl. Alls. Presentació del conte Ulissa. Ulissa és una noia valenta, sensible i divertida que viurà mil aventures. No s’amaga per plorar, ni tampoc per riure. Una relectura moderna, femenina i transgressora del clàssic grec d’Homer, l’Odissea. Organitza: Llibreria Tram.

18.30 h. El Pati. Teatre en anglès. Storytime Gina Ginger & Charlie Chives. El Charlie està secretament enamorat de la Gina Ginger, la seva veïna, però sempre es barallen i discuteixen. Com poden fer les paus? Organitza: Kids&Us.

19 a 22 h. Pl. Oli. Tast de Festa Major amb #TastAltCamp. L'associació de productors TastAltCamp celebra 20 anys amb el primer tast santjoaner, festiu i musical per gaudir i descobrir els productes de la comarca. Organitza: TastAltCamp.

19.30 h. Pl. Zeta. Espardenyada feminista i antifeixista. Rap del territori amb Fetitxe 13 que inunda l’espai. Després sessió de DJ Feminista. Organitza: C.P. La Turba.

20 h. El Pati. Sardanes: Cobla Cossetània. La van batejar com a homenatge als ibers que vivien al Camp de Tarragona, i ara actua sota la direcció de l'Elisenda Vilarrubias.

20 h. Pl. Oli. Assaig al carrer de les balladetes dels gegants. Organitza: UAF. Col·labora: Espai Trad.

20.30 h. Pl. Garrofes. Presentació dels vestits nous del ball de vells dissenyats i confeccionats per Blanca Ferré i primera representació d’enguany. La teatralitat satírica d’aquest ball parlat canvia la indumentària i ho fa avantçant els seus parlaments un dia. La nova proposta conserva l'aire i l'estètica que identifica el ball i els personatges, alhora que introdueix una mirada més unitària i més pràctica per a les actrius i actors. La recerca ens situa a la ciutat de valls de principis del segle XX. Tot i que manté els trets de l'època, apareixen elements més teatrals que donen peu a la sàtira i la burla. Organitza: Ball de vells.

22 h. Locals socials de la Colla Joves i de la Colla Vella. Assaigs generals previs a la Festa Major de Sant Joan. A la porta de les dues grans diades de la Nit de Completes i del migdia de Sant Joan, la ciutat bull d’atmosfera castellera. Coorganitzen: Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

23 h. Pl. Oli. Concert. Elena Volpini i Gabri Llorach. Cançons que parlen sobre la pèrdua d’un ésser estimat i tot el procés que això comporta en el primer EP, titulat “Hasta Pronto”, de la cantautora vallenca.

Descarregar programa de la Festa Major de Sant Joan 2019