Festa Major de Sant Joan 2019 - 25 de juny

Festa Major de Sant Joan 2019 - 25 de juny

  • Dia: 25/06/2019
  • Tipus: Festa Major de Sant Joan 2019 - El vot del poble a la Mare de Déu del Lledó

Descripció:

Des de primera hora fins a la posta del sol. Casa de la Ciutat. Pl. Blat. L’àliga petita al balcó.

11 h. Des de la plaça del Blat al Lledó. Anada a ofici amb els gegants. És el matí de les músiques i balls més històrics de ses majestats gegantines, amb el so de les gralles del Museu de Valls. És el matí del comiat dels gegants enguany fins al Corpus.
Itinerari: pl. Blat, Cort, Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa i p. Caputxins.

12 h. Santuari de la Mare de Déu del Lledó. P. Caputxins. Renovació del Vot del poble per part de l'Ajuntament en nom de la ciutat i Ofici del Vot del poble a la Mare de Déu del Lledó. La corporació consuetudinàriament hi havia portat l’oli per a la llàntia que cremava davant la imatge mariana. Avui el vot es renova amb l’encesa simbòlica de la llum acollida pel pare Joan Font. Les gralles del Museu l’acompanyen amb el toc d’ofertori. Coorganitzen: Parròquia del Lledó i Ajuntament.

12.30 h. Pl. Oli. Concert vermut a l’ombra del tendal i tast popular de vermut Montseta: Xeremiers de Son Roca, Mallorca, i Dos Pardalets, Catalunya. Un parell d'ocellots de mal pèl, armats amb la guitarra, el diatònic i les veus, serviran un grapat de cançons ballables amb sabor de rumba i d'altres bèsties caribenques. Aprofiten tonades amb lletra de vides anteriors i les reviuen: de Pomada a Dijous Paella, i de Xerramequ Tiquismiquis als Badabadoc. Són Marc Serrats i Carles Belda, per servir-vos. Oficiaran la benvinguda les xeremies mallorquines de Son Roca.
Coopereu amb la neteja retirant els residus de les taules i dipositant-los als contenidors.

12.45 h. Davant del Lledó. La balladeta dels gegants, un cop acabat l’Ofici.

Tot seguit. Des del Lledó. Tornada d’ofici dels gegants de la ciutat.
Itinerari: p. Caputxins, Font de la Manxa, Jaume Huguet, Pati, Cort i pl. Blat.

Finalment. Pl. Blat. Balladetes de comiat dels gegants en aquesta Festa Major.

18 h. Des de pl. Blat. El Tombet amb la sortida del seguici petit: Colla Vella dels Xiquets de Valls, drac petit, ball de diables petit, ós petit, Lladrefaves petit i gegantona, bou petit, ball de gitanes petit, ball de pastorets, ball de bastons, mulasseta, ball de la primera, Colla Joves Xiquets de Valls, àliga petita i grups de sonadors. L’Escola Enxaneta amb motiu del seu 50è aniversari ballarà la mulasseta, i l’EMD Picamoixons els gegantons infantils.
Itinerari: pl. Blat, carrers de la Cort, Peixateria, Sant Antoni, Sant Pere, pl. Pilar Prim, c. Forn Nou, pl. Alls, el Pati amb la volta completa, c. la Cort per retornar a la pl. Blat. Tot seguit. Pl. Blat. Balladetes del seguici petit.

En arribar l’àliga petita. Pl. Blat. Ballada final conjunta del seguici petit.

19 h. Pl. Zeta. L’últim boladís + DJ Tropical. Més lliure i tropical, vine a acomiadar la FM Popular amb camisa hawaiana i el primer boladís de colors a meitat de preu. Organitza: C.P. la Turba.

20 h. Pl. Zeta. Arribada del bouet, última ballada i fi de festa. Organitza: Associació el Bou.

20.30 h. Muralla del castell 39. Antiga casa pairal de César Martinell. Tancament de la capelleta votiva de Sant Joan Baptista amb la Moixiganga.

20.45 h. De pl. Blat al Pati. Anada al correfoc amb el drac.

21 h. Del Pati a p. Tarradellas. Correfoc amb el drac, el ball de diables i el bou tradicional de Valls.
Itinerari: c. Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel, Avenir, Francesc Gumà, i p. president Tarradellas.

23 h. P. Tarradellas, Fornàs. L’exhuberant Espectacle Piromusical de Valls: Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes. Les pirotècnies han prestigiat un dels actes més multitudinaris de la celebració i han rubricat aquest nou format en què els focs d’artifici i els compassos musicals dansen de la mà.
Amb la direcció artística de José Manuel Crespo Vidal, la Valenciana atresora un bon palmarès de guardons, entre els quals excel·leix el primer premi del 25è certamen internacional de focs artificials de la Semana Grande de Bilbao el 2015, un dels més prestigiosos de l’Estat. Alhora el compromís amb el patrimoni immaterial valencià, es reflecteix en el seu currículum amb la participació de forma ininterrompuda entre 1988 i 2019 en les sonores mascletaes de la plaça de l'Ajuntament de la ciutat de València, dins les Falles de març. El 2015 va realitzar la Nit del Foc de les mateixes festes, el castell més important del calendari valencià i un dels més espectaculars del món. Entre els grans projectes en què ha deixat el seu segell hi ha l’espectacle inaugural de l’Any Xacobeo el 2004, amb una conjunció de pirotècnia, música i multimèdia sobre la catedral a la ciutat de Burgos. L’empresa fou fundada l'any 1965.

I ara comença el compte enrere per al #SantJoanValls 2020!!!

Descarregar programa de la Festa Major de Sant Joan 2019