La Colla t´Ensenya el Barri

La Colla t´Ensenya el Barri

  • Data: 29/06/2019
  • Hora: 11:30 i 13:00 hores
  • Lloc: Plaça del Blat

Descripció:

“La Colla t´Ensenya el Barri” és una altra de les accions programades per donar a conèixer els objectius i posicionament del Museu Casteller de Catalunya a Valls abans de la seva obertura, prevista per a aquest estiu. L´acció s´adreça a la ciutadania i als visitants de Valls i pretén sensibilitzar al voltant de la importància que té el Museu Casteller de Catalunya com a dinamitzador del Barri Antic de Valls, com a eina de cohesió social i desenvolupament urbanístic i econòmic, a més del seu paper protector i promotor del patrimoni casteller.

Totes i tots els qui estiguin interessats a conèixer millor la realitat actual del Barri Antic de Valls, l’oportunitat que suposa el Museu Casteller de Catalunya i la idiosincràsia del món casteller només han d´anar a la Plaça del Blat dissabte 29 de juny. La primera visita serà guiada per la Colla Joves Xiquets de Valls i començarà a les 11:30 hores. La segona serà guiada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i començarà a les 13:00 hores. Finalitzaran a la seu de les Colles de Valls. Les visites duraran una hora, seran gratuïtes i no necessitin inscripció prèvia.

Les Colles de Valls guiaran a totes les persones que ho desitgen al voltant del Barri Antic per explicar la seva configuració actual i la seva història, quins son els seus principals equipaments i quina serà la tasca del Museu Casteller de Catalunya com a element vertebrador del Barri Antic i la ciutat de Valls. La visita finalitzarà a les seus de les Colles, on s´explicarà breument el ritual i el sentit de la festa castellera.