Nadal a Valls - 29 de novembre

Nadal a Valls - 29 de novembre

  • Dia: 29/11/2019
  • Tipus: Nadal. Enlloc com a Valls!

Descripció:

Centres escolars, Ajuntament, Biblioteca Carles Cardó i Vallsgenera. Recollida de materials reutilitzables per al Parc de Nadal. Fins al 10 de desembre.

Horari comercial. Establiments adherits a la campanya Black Friday. Anticipa les compres nadalenques amb tot de descomptes. Organitza: Comerç de Valls.

17.30 h. Des de la plaça de la Sardana. Anada a l'encesa de l'enllumenat de Nadal amb el Fumera i els Nans de la Ciutat, al so dels grallers Els Blu's, que acompanyaran els més menuts fins l'acte d'encesa de les lluminàries festives de Nadal. Itinerari: plaça de la Sardana, carretera de Montblanc, carrers Abat Llort, Miralbosc, Jaume Huguet, El Pati, La Cort i plaça del Blat. En arribar a la plaça del Blat. Ball dels Nans de la Ciutat, acompanyats pels grallers Els Blu's.

18 h. Plaça del Blat. Acte d'encesa de l'enllumenat de Nadal. La ciutat estrena aquest any nova il·luminació musical a la façana de la Casa de la Vila, que se suma als 382 motius ornamentals que guarneixen els 55 carrers i places durant aquestes festes. Encendran les lluminàries el Fumera, els Nans, i nens i nenes de les escoles de Valls, juntament amb l'alcaldessa Dolors Farré i la presidenta de Comerç de Valls, Carme Sendra.

18 a 20 h. Casa de la Vila. Els colors de l'hivern. La façana de l'edifici de l'Ajuntament s'omple de llum, sons i color les tardes de les festes de Nadal. Com en un vaivé, els temes nadalencs aniran acompanyats del moviment harmònic de la il·luminació extraordinària de la façana de la Casa de la Vila.

Tot seguit. Casa de la Vila. Obertura del Pessebre monumental, en la seva nova ubicació, a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament. Aquest tradicional pessebre artesà obre portes, de manera excepcional, en la primera jornada nadalenca a la ciutat. Més endavant es podrà visitar de manera continuada del 3 de desembre al 2 de febrer, festivitat de la Candela. L'acte d’obertura anirà acompanyat d'un berenar popular de coca amb xocolata, gentilesa de l'Associació de Comerciants del Carrer de la Cort.

19 h. Sala Sant Roc. Inauguració de l'exposició EIUs – Enformacions íntimes universals d’Aleix Antillach. Peces de les seves dues últimes col·leccions ReOrganitzats i Parèntesis (), a més d’altres assajos satèl·lit. Organitza: Centre d’Estudis Alcoverencs. Col·labora: IEV.