Jornada Gastronòmica del Calçot

Jornada Gastronòmica del Calçot

  • Dia: 25/1/2020
  • Hora: A partir de les 11 h
  • Lloc: El Pati

Aquest dissabte 25 de gener tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot, que s’havia de celebrar el passat 23 de novembre però es va haver d’aplaçar pel mal temps. La Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé és una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors. La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Chritian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen els restaurants 9KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Portal 22, Ecliss, Cal Ganxo, Vermut Montseta i Càtering ForEvents i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch i Sanromà. En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les 14h les especialitats a base de calçots, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa. Ja a la tarda (19h) els assistents podran gaudir de la música del Djs Carlos Arias i Alex Murmur.

La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking als cuiners Víctor Quintillà, estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, Rafa Zafra, del restaurant Estimar, Josep Moreno -xef de Valls que regenta el restaurant Deliranto de Salou, recentment guardonat amb una estrella Michelin-, que junt amb el també vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls nomenarà, a les 11:45h, Christian Escribà com Amic de l’Autèntica Calçotada. Christian Escribà regenta la històrica Pastisseria Escribà de Barcelona, coneguda per molts per les monumentals mones de Pasqua, però que és tot un dels grans referents de la cuina catalana. Amb guardons de tan prestigi com el de Millor Pastisser d’Espanya, forma part del que és la quarta generació d’uns pastissers genials.

> Descarregar cartell de la Jornada Gastronòmica del Calçot