Processó 650 anys troballa imatge Mare de Déu del Lledó

Processó 650 anys troballa imatge Mare de Déu del Lledó

  • Data: 26/06/2016
  • Tipus d'acte: Religiós
  • Hora: 19 hores
  • Lloc: des de l'església de Sant Joan

Processó extraordinària de la Mare de Déu del Lledó amb motiu dels 650 anys de la troballa de la seva imatge. Hi participa el seguici cerimonial de la ciutat de Valls, en la seva excepcional tercera sortida al complet, integrat pels trabucaires, el drac, el ball de diables i el personatge de Sant Miquel Arcàngel, l’ós i la figura de Santa Úrsula, el ball de gitanes, els nans, els quatre gegants, el bou, el ball de vells, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó i els grups de sonadors. Així mateix, en formen part la creu processional, els cirials, el fidels, les entitats de la ciutat amb les seves banderes convidades per la parròquia del Lledó, l’àliga amb els aligons davant la carrossa amb la Mare de Déu del Lledó, acompanyada, com és costum, per la relíquia de santa Úrsula, clerecia presidida per l'Arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol, la bandera de la ciutat i la corporació municipal.

Acompanya musicalment la imatge de la Mare de Déu del Lledó la Banda de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, amb la direcció del mestre Emilio Serrano. Integrada per una setantena de components, entre ells alumnes i professors de l'Escola i Conservatori Municipal Mestre Montserrat, es reconeix hereva de formacions com l'antiga Banda Municipal del mestre Francesc Montserrat o la Banda Puig d'Òscar Martí. Entre les festes patrimonials d'interès on ha participat destaquen el Carnaval de Vilanova, la Festa Major de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès i la processó de les Decennals 2011.

Itinerari: places de l’Església i del Blat, carrers Major, Sant Antoni, Sant Pere, placeta de la Biblioteca, plaça dels Alls, el Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa i passeig dels Caputxins.

A la sortida de la Mare de Déu des de Sant Joan, aviada de les vint-i-una salves pirotècniques.

Durant la processó, davant l’església de Sant Antoni, toc manual de campanes i pluja de pètals.

Al carrer de Sant Pere i al Lledó, enramada de plantes aromàtiques que perfumaran el pas de la imatge del Lledó.

Al Pati, balladeta de l’àliga compassada pels ministrers.

Cap a les 20.30 h, a l'arribada al Lledó, Entrada de la Mare de Déu del Lledó que comença amb la seqüència de tres morterets, i és saludada pels tocs de campana, pels pilars de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els balls i entremesos del Seguici Cerimonial i pels morterets pirotècnics aviats per la Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, en una simfonia de patrimoni popular que no es repeteix fins d’aquí a cinquanta anys.

Tot seguit, els fidels podran besar la imatge de la Mare de Déu del Lledó.